måndag, april 27

Snopet värre

Sommaren har gett en liten försmak här i Malmö de senaste dagarna

Jag ordnade med Marias 30-årspresent en hel fredag. Presentkortet fanns inte på plats när jag var i butiken första gången så jag fick vänta någon timme innan jag kunde gå dit igen. Eftersom det låg i närheten så passade jag och Annika på att luncha på Skogströms. Supersmaskigt som vanligt. Plötsligt kände jag hur det brände till i sidan och inser att det är solen som har värmt upp den lilla niten i mina jeans så att den är brännande het. Det har jag aldrig varit med om. Ont gjorde det och jag var röd i hela sidan sen såg jag :)

I och med att sommaren har gjort snabbt intåg så var jag lite sen ut i skogen för att få se blåsipporna. Men mamma hittade två och jag fotade den ena flitigt. Det var desto generösare med vitsippor, gulsippor, svalört, nunneört och fint rosablommande harsyra. Jag blir lycklig i själen.

Igår bestämde jag och Mats att vi skulle åka på utlykt i det fina vädret. Eftersom det var så varmt och sol ute så ville jag åka någonstans där vi kunde ta vara på det och inte gömma oss i någon tät granskog eller så. Vi åkte helt enkelt till Falsterbo. Där är stranden fin och tallarna står inte så tätt. På vägen dit märkte jag att termometern i bilen sjönk. Den började på 21 grader i Malmö men sjönk ända ner till 14 grader i Falsterbo. Snacka om att vi var snopna! Det gick ju inte att vara ute nästan. Det blev en snabb lunch invirad i fleecefilt och sen tillbaka till Malmö. Där var det fortfarande 21 grader och mina floff floff verkade inte konstiga längre. Mina kritvita ben fick sig lite sol ute på trädecket i västra hamnen.

Inga kommentarer: