tisdag, december 16

Philippe, vad gör du!?

Jag vaknade tidigt i morse av att Philippe skakade sängen helt frenetiskt så jag höll på att ramla ur. Förstod inte vad han sysslade med så jag satte mig upp. Men Philippe var inne i badrummet och skulle precis duscha, han rörde inte sängen.

Den omilda väckningen orsakades inte av en galen sambo utan en jordbävning. Den största i Sverige på 100 år. Så tokigt. Nu vet jag med definitiv säkerhet att lägenheten inte är gjord för ett jordbävningsområde, speciellt inte vår sängkonstruktion. Får kanske flytta... det brukar ta lång tid innan Sverige hakar på mode från USA men har vi nu fattat grejen kanske det blir en trend med jordbävningar.

Saphira tittade upp från sin korg under skälvningarna men somnade sen om igen. Det var inte så värst mycket att bry sig om i hennes mening. Tror inte på USA.

Det lite lustiga (nä det var inte lustigt just då) är att vår kökshylla rasade ner häromnatten. Ingen höjdare att mötas av bara kära ägodelar i skärvor blandat med mandel och te på golvet kl 00.20. En salig röra som det tog mig ända till igår att verkligen få undan. De saker som inte gick sönder fick en ny plats i köket och nya planer för framtida skåp tog vid. Men om den där hyllan hade hållit bara ett par dagar till så hade den garanterat åkt i golvet i morse istället. Då hade jag sluppit förbanna mitt sätt att alltid hänga upp hyllor så att det inte håller och istället kunnat skylla på århundradets händelse: Jordbävning i Malmö.

SvD:s syn på saken

måndag, december 8

Woolly snowmen 2

Min snögubbe sen han blev klar! Philippe har gjort näsan och fixat till mössan på honom för det där med nålfiltande var inte min grej.

Philippes alldeles egna snögubbe! Han är skogsmulle och ska inte ha nåt snöglitter på sig. Kan hålla med om att jag misslyckades lite med glitterklistret... det blev konstiga klumpar när jag satte dit det med tops. Sen hittade jag penseln i kartongen och förstod genast dess användningsområde... försent.

Saphira älskar julpyssel!

Woolly snowmen

Philippe har fått en julkalender med en massa pyssel. Jag hinner inte julpyssla så mycket eftersom jag måste plugga. I bakgrunden ses två hyacinter som fanns i gårdagens paket, pepparkaksburken som fylldes med pepparkakor av degen som fanns i lördagens paket och sen naturligtvis dagens pyssel... snögubbar!

Idag har jag hjälpt till att pyssla för jag misstänkte att det skulle vara svårt att få till de där gubbarna av ull som bara låg i stora tussar i paketet. Enkelt var det inte nä! Hur ska man tolka beskrivningen: "Ta en tuss vit ull, nålfilta den till en kropp och nålfilta sen fast en mössa med grå ull..." Vi har nu klurat ut vad nålfilta är och Philippe är glad. Tyvärr så har vi brutit av spetsen på nålen i vårt hejdlösa filtande. Nu har vi bara fem gubbar kvar att göra... med tanke på att en, som ännu inte är klar, har tagit över två timmar så lär det inte bli fler snögubbar. Vi konstaterar att Saphira är dödens lammunge om hon förstör vår woolly snowman.
Så här fina ser de ut på paketet, inte konstigt att jag föll pladask inne på Panduro. Då i tron att det skulle vara två ullkulor som man skulle sy ihop till en snögubbe och sen klistra på hatt, näsa, knapp och ögon. Inget nålfiltande i mina tankar... det hade jag inte en aning om var en familjeaktivitet.

torsdag, december 4

Skånetrafiken

Idag ska jag bara skriva om Skånetrafiken. De senaste månaderna har jag åkt med buss till Lund flera gånger i veckan.

På morgonen vid 7-8 går det bussar var femte minut. Ändå är bussarna så fulla att man aldrig får sittplats om man hoppar på på Värnhem. Så det jag funderar över är om det inte skulle underlätta morgontrafiken om man satte in bussar som bara går mellan Värnhem och Lund. För som det är nu blir varje buss försenad.

Åker man framåt 9-10 tiden är det lite lättare, då händer det ibland att man får en sittplats.

Idag skulle vi iväg på studiebesök och bussen skulle gå från LTH kl 8. Eftersom jag vet att bussen aldrig är i tid åkte jag redan 07.10. Trodde jag var safe. Men nä... bussen tog inte utsatta 18 minuter eller de normalt verkliga 30 minuter, istället tog bussen 52 minuter vilket gjorde att jag fick springa som en tok för att komma på rätt buss. Som tur är så är andra studenter inte så bra på det här med tider så de kommer kl 8 + studentkvart, 8.15. Därför blev jag inte sist på bussen. Skönt.

Anledningen till den enorma förseningen idag berodde på en trafikolycka som stoppade upp trafiken totalt redan vid utfarten från Malmö. De sa väldigt tydligt på radion att det var stopp på E22an men eftersom busschauffören inte fick direktiv att ta gamla vägen till Lund omedelbart så körde hon på E22an i alla fall. Väl ute kunde hon tagit av i Arlöv men nej... hon SKULLE köra på motorvägen för ingen hade bett henne köra av. Så istället spenderade hon hela bussturen i samtal med Skånetrafikens central och skällde på dem för att det var deras fel att vi satt fast. Deras kommentar var: Du märkte väl ganska snabbt att du satt fast eller hur? Du behövde inte fortsätta köra på motorvägen. (Anledningen till att vi fortsatte köra där tror jag är för att hon klantigt nog lade sig i vänsterfilen så att det var svårt att komma av vid Arlöv)

Menmen... det om Skånetrafiken... det funkar inte så ofta. Nu ska jag äta lunch och fundera på hur man kan förbättra det där med logistik.