fredag, augusti 31

20.30 till Larnaka


Sturup är en så het flygplats, inte det minsta steril.

onsdag, augusti 29

Min skräptelefon!

Åååh! Är riktigt irriterad på min mobiltelefon. Den är allt annat än stabil. Problemet är att jag inte vet om det beror på att den kanske blev lite vattenskadad trots allt eller om det är nätet som krånglar eller vad det är. I alla fall så har jag den senaste uppdateringen i den så det kan jag inte skylla på. Kanske uppdateringen det är fel på?

I alla fall så har folk problem att ringa till min mobil, telefonsvararen går igång direkt och det verkar som att jag har stängt av telefonen... men den som känner mig vet att jag inte klarar av att stänga av mobilen... egentligen mest för att jag använder den som klocka och har ett lika stort behov av att veta vad klockan är som den normalstressade svensken. (Kollar säkerligen tre gånger i timmen)

SMS som skickas till mig får jag sådär en två-tre gånger med nån timmes mellanrum.

Innan har jag kunnat ringa ut men nu plötsligt så får jag lite olika felmeddelanden, alla egentligen baserade på att nätet är överbelastat eller inte tillgängligt. 3G är ett minne blott och GSM-staplarna ser ut att vara kopplade till en blingig bergssprängare från 80-talet... upp och ner, upp och ner... till takten av Howard Jones.

Det jag försöker säga är: Jag är inte sur på dig för att jag inte svarar i telefon eller ringer. Det är lite mycket för min telefon just nu bara... jag måste vänta tills den kommer ikapp tillvaron och mitt tempo. Jag vet inte hur länge den har sjukskrivit sig men normalt är väl nån vecka så att de värsta skakningarna från väggkraschen går över.

Under tiden fungerar den utmärkt som klocka och det är jag glad för!


----------------
Now playing: Howard Jones - New Song
via FoxyTunes

tisdag, augusti 21

Timbuktu


Gnutten e på konsert. Men flufftofflorna svänger i alla fall!

I Lailas frånvaro...

Idag har jag varit hos min, märk väl, MIN tandläkare! Det var jättespännande och jag är i det närmaste exalterad!

Behovet av att uppsöka tandläkare började för någon vecka sen när en förkylning aldrig ville släppa och gjorde hela munnen svullen och det gjorde jätteont vid min nedre högra visdomstand. Det hjälpte ganska mycket med penicillinkur men helt bra blev det inte.

Idag fick jag sitta i väntrummet och fylla i en blankett, av lucktext-art, med uppgifter om adress, sjukdomshistoria, eventuella mediciner och när man var hos tandläkaren senast:

Senaste besök hos tandläkaren: 20.... - ..... - .....

HAHA! Jag lämnade det tomt! Tänkte att jag kanske kunde förhandla om sanningen senare.

Därefter blev jag välkomnad av en tandsköterska som ledde in mig till en tandläkarstol med utsikt över hela Gustav Adolfs torg. Men sån där utsikt distraherar ju knappast patienterna.. då hade de fått sätta speglar i taket som är riktade ut. Min tandläkare, en ung snygg mörk man, verkade ha sett det där förut för han satt tyst och betraktade bara mina tänder... tog bilder, petade och tryckte både på tänder och tandkött, rullade till sitt skrivbord och skrev lite och kom tillbaka och petade och tryckte lite till.

Så var han klar och hissade upp mig igen och bad mig skölja. Med utsikt över städarna på GA gurglade jag i fisljummet vatten och väntade på domen:

Ja du Emma, du har faktiskt (Åååååh fan också nu har jag minst tio hål och alla måste lagas idag) två hål.

Ja, det var ju det jag sa, en massa hål, mina tänder håller på att ramla ur munnen på mig... VA!? vänta nu här... sa han bara två? Det känns ju nästan futtigt...

Jaha, det var ju inte så farligt!!! :D

Det var ett väldigt positivt sätt att se på det!

Ja, jag vet att tandläkare inte ser några hål alls som positivt men med tanke på att det var länge sen Laila fluortant såg till mig så är 2/11-dels hål om året inte så farligt. Jag lät mig inte nedslås av tandläkarens förmyndarreaktion.... jag gick därifrån som den segrare jag var.

Nu ska jag vara duktig med både tandtråd och fluorskölj, laga de två hålen den 11 september och senare ska rackaren till visdomstand ut också. Den fick bara komma på bild idag med rot och allt.


----------------
Now playing: Timbuktu - Lika Barn Avvika Bäst Del 2
via FoxyTunes

måndag, augusti 20

Pimp my bike


Nu har jag varit hos Thea i konst och kultur tältet och zigenarpimpat min cykel. Nu ska jag bara göra den laglig med lyse och ringklocka också!

fredag, augusti 17

Mr Retard


Pär Krusbär med bandage som inte syns efter ninjalek och Tommy med tankarna på annat håll.

torsdag, augusti 16

It works mate!

Lite då och då måste jag se om Monty Pythons sketch från Hollywood Bowl med Michelangelo och The Last Supper... den är fenomenal. Många av familjen Engwalls skämt kommer från just den här sketchen. :)

Min förbenade nacke!

Nä, jag klarade det inte... i morse bokade jag tid hos kiropraktorn och fick komma dit direkt. Skönt!

Som vanligt, efter att jag suttit och läst en massa, hade nackkotorna fastnat på lite väl många ställen. Det är inte helt ok än, han knäckte loss kotorna i nacken men inte så många längre ner, men det är mycket bättre än det var förut. Jag har lånat Kalles lilla tygpåse att lägga på axlarna. Problemet med att lägga nåt varmt och skönt på nacken är att man blir sömnig som tusan... har inte riktigt tid att sova idag.

Jag gillar FoxyTunes nya feature... se nedan

----------------
Now playing: Robyn - With Every Heartbeat (Corenell
via FoxyTunes

onsdag, augusti 15

Två fina dagar

När jag satte det nya låset på boden i måndags noterade jag att det var fantastiskt bra förutsättningar för vattenskidåkning. Sydlig vind och bara små små krusningar på vattnet. Senare vid lunchtid träffade jag Christofer ute i västra hamnen och vi kom överens om att det minsann skulle bli åka av. Det blev det också! Åkte riktigt mycket wake och fixade till tekniken en aning. La inte till båten förrän solen var såhär fin, ja jag vet att det syns dåligt på bilden, men den såg ut som ett stort rött eldklot, man kunde höra hur det fräste när det sjönk ner i vattnet.

Igår var det jourdag och vädret lika fint. Hade inte tänkt vara där ute så länge men var plötsligt huvudansvarig och fick se till så att alla grejerna kom in i boden och båten blivit nattad. Fler åkare än någonsin den här säsongen tittade ner och jag kom inte hem förrän vid 22.

Idag har jag åter igen panikont i nacken och jag bara hoppas att jag klarar mig två dagar till. Ligger ner i sängen på min muppkudde och läser.

----------------
Now playing: Josh Rouse - Summertime
via FoxyTunes

måndag, augusti 13

Jag har snärjt en låssmed!

Nu sitter det nya låset med säkerhetsnivå 4 fint på vår blå bod. Det skulle kostat massor med pengar men jag fick 300 kr rabatt av killen i butiken... trevligt med obefogade avdrag tycker jag. Sist fick jag nycklar med mönster på till samma pris som blanka nycklar, haha!

Det enda jag behöver stå ut med är lite försynt oförskämda frågor om jag känner mig som 30 (han kan kolla leg minsann) och ett stort leende när jag kommer in i butiken. Det kan jag leva med! Jag tyckte det var lite charmigt att han trängde sig förbi alla killarna i kassan och tog hand om mitt ärende.

torsdag, augusti 9

Pose for me darling


Plippen pratar hela tiden så inga bilder blir bra. Vi leker Barcelona med cava och tapas.

Frukostklubb och ukuleleskola


Jag och Kalle äter frukost och så lär han mig en massa braiga ackord på ukulelen!

onsdag, augusti 8

Regn


Ligger på Kallis men tvingades sätta mig under tak när det kom ett litet åskregn, tog en kaffe och pausade från boken. Lyssnar på Why does it always rain on me med Travis.

måndag, augusti 6

Båtbogserarklubben formerly known as vattenskidklubben


Så var vi där igen.. Igår vågade jag mig ner till klubben, trodde jag skulle åka. Istället drog vi av propelleraxeln och fick bogsera in båten till bryggan. Nu ska jag lära mig nya mektrick!

fredag, augusti 3

Du får inte äta mobilen!

Jag tror att nattens dröm sammanfattade alla veckans händelser och la till en del skitfåniga element också... vilket egentligen bara innebär att allting är som vanligt, men det är inte alltid man kommer ihåg vad man drömde.

Inatt drömde jag om den lilla illern, eller vad det nu var, som jag träffade i västra hamnen. Denna gången är platsen odefinierad men jag hade min pappa med mig. Plötligt dyker illern upp men är mycket sällskapligare denna gången och den tycker om att bli klappad och gosad med. Jag noterade att den inte luktade så där illa som illrar kan göra och tänkte att det var en tjej. Plötsligt förlorar jag greppet om den och den slinker iväg mellan mina händer. Samtidigt börjar saker runt omkring mig försvinna och till slut ser jag bara baksidan av mitt mobilskal ligga bredvid mig, resten av mobilen spårlöst försvunnen. Den lilla illern kommer tillbaka och utan att bli biten bänder jag upp käken på den och får ut framsidan av mobilskalet. Pappa lägger sig i lite för han är inte så förtjust i illrar just. Jag bänder upp käken ännu mer på den lilla illern, som börjar tycka att det hela är obehagligt, men jag kan inte se resten av min mobil. Jag känner den på magen och får fram konturerna av min telefon. Hur gör man en heimlichmanöver på en iller? Man gör det bara inte... så istället masserar jag den lilla illern för att få upp telefonen ur matstrupen igen. Det går dåligt. Så då tar jag den i bakbenen, hänger den upp och ner och försöker skaka ut telefonen. Hela tiden smärtsamt medveten om att jag gör illa den lilla sötnosen som nyss var så kelsjuk. Samvetet i kombination med ett litet pip och en sårad blick får mig att sluta. Illern får behålla telefonen och jag fäller tårar för att jag inte har tid eller lust med att idiotiska saker jämt händer mina tekniska prylar.

I verkliga livet kan jag nästan bita ihop idag utan att det gör ont... klara framsteg! Mobilen ligger orörd bredvid mig.

onsdag, augusti 1

Titta vilken fin!


Sitter i solen i västra hamnen och pluggar. Så kom en förvildad kompis och hälsar på.. blöt i pälsen och fisk i munnen. Eller finns iller naturligt i Malmös djurfauna?

Ska du ta död på mig eller?

Nu blir jag lite konfunderad... igår hos tandläkaren fick jag 4 Kåvepenin och order om att ta 4 till innan jag gick och la mig. Jag har ju alltid varit lite känslig för saker man kan må illa av så igår var en kamp. Men jag klarade mig med bara lite illamående och om man dricker juice så förvillar man bort den syrliga smaken i munnen. :)

Nu på morgonen läste jag på burken med penicillin... trodde att jag skulle ta 2 tabletter 4 gånger dagligen. Men nä... jag ska ta 2 tabletter bara 2 gånger dagligen. Innebärande att jag fick en tvådagarskur på en halv dag igår. Verkar överdrivet och funderar på om det står fel på förpackningen nu... men det finns bara 40 tabletter och det ska tas i 10 dagar så I guess not i alla fall.

Tja, tandläkaren gjorde ju ett udda intryck... säkert en sån som börjar panikbanta med vattenkrassesoppa för att kilona ska rasa i början... klart att hon ville rivstarta mig med penicillin då också.

Men... lite cred kan hon få. Det är betydligt lättare att röra på munnen idag, även om det inte är direkt mysigt.