tisdag, juli 31

Ordinerad tystnad

För drygt en vecka sen, samtidigt som jag började bli förkyld, fick jag ont i en visdomstand. Trodde att det svullna tandköttet hade med förkylningen att göra och trodde att det skulle gå över. Men nu är förkylningen i stort sett borta men min tand gör ont som fan! Eller nä... det är inte tanden utan allt runtomkring tanden som gör ont.

Efter ett par timmar på biblioteket med en envis bultande smärta i munnen gav jag upp och ringde till tandläkaren som gav mig en tid en timme senare. Jag fick glömma all tandläkarskräck och sätta mig på cykeln och ta mig iväg till Fridhemstorget. Väl där tog det hela 10 minuter, tandläkaren tittade lite på tanden... konstaterade att hela högra sidan av munnen samt halsmandeln var väldigt svullen och skrev ut ett recept på penicillin. Hon ordinerade även sparsamhet med diskussioner tills söndag och penicillinet haft en chans att kicka in ordenligt... fram tills dess lär jag vara fåordig och snäsa av folk som vill prata... give me a break, det gör skitont!

Tandläkaren tyckte att jag skulle boka in en tid "hos min tandläkare" för att dra ut visdomstanden när svullnaden lagt sig. I övrigt ansåg hon att mina tänder såg jättefina ut, inte så många lagningar, så det är bara onödigt att gå till tandläkaren för problem med trilskande visdomständer... dra ut skiten, när resten ser så bra ut.

Hrmmm, jag har ju då inte varit hos tandläkaren sen det var gratis, dvs 11 år sen sist... några lagningar har jag inte gjort själv så det är inte så konstigt att jag inte har så många. Men jag har ingen tandläkare i Malmö vilket ställer till lite problem. Sen tror jag fortfarande att mina tänder inte skulle vara så fina om man satte dem under lupp... då kryper hålen fram och det är det jag bävar för mest. Men jag har ju alltid gillat tandkrämssmak så kanske det inte är så farligt. Får se hur stor min tandhybris är när penicillinkuren är över... kanske känns problemen avlägsna igen då.

söndag, juli 29

Båtfixarna

Plockade loss startmotorn på båten idag, den har fått en dusch saltvatten för mycket på sig och har ärgat igen. Gillar Björns stil :)

Men vi har fixat med låsanordning till boden också, samt försökt kedja fast bryggan igen, det sista gick inte så bra sen Anders dabbat sig lite. Men det löser vi imorgon istället, måste borra ett nytt hål bara :)

lördag, juli 28

En saknad vän

Tragik att Annika inte kunde följa med till Strömstad. Men hon fick komma en timme tidigare än alla andra istället och snacka strunt över sushi och en flaska vin. Helt ärligt så är det ganska skönt att vara hemma, jag har saknat min lägenhet på nåt vis.

Hårigt välkomnande

Kom innanför dörren efter en veckas vistelse i Strömstad, kollar posten och intet ont anande bär jag sen in alla väskor och håller på att snubbla på den HÄR! Va fan... förbannade Kalle! Höll ju på att ta kål på mig direkt, usch vad obehaglig den är! Den är nu döpt till Spider-Ella och efter att jag hoppat över den ett antal gånger utan att nudda den så satte Annika upp den på bokhyllan. Där får den sitta och damma!

fredag, juli 27

Jasse i högform


Tror alla kan gissa låten vid det här laget! Ödmjukhet är veckans ledord...

torsdag, juli 26

Systemet är över bron


Vi lämnade Mona med ukulele och sång och välkomnade Anna istället. Sen var det dags för lagerpåfyllning av mat och vin, har hittat bästa rosévinet som passar till allt!

Strömstad


Checkar utelivet i Strömstad. Taxikillen sa att det här stället var det bästa. Trångt som fan är det i alla fall och fullt av kids.

onsdag, juli 25

De ädla flickorna


Jag, Mona och Nina har brons, silver och guldskor på oss. Johannes, numera strömstadstekaren, ska ut och vi får följa med! Yay!

tisdag, juli 24

En tur till Oslo

Bilderna får kanske komma senare. Just nu sitter Philippe och jag på Olso sentralstasjon och væntar på Sofia. Hon køper cykel :)

Det regnar hær nu :(... jag som læmnade mitt fina regnstæll på Rossø dær vi håller till annars om dagarna.

Pær har skadat armen så dagen har gått åt till att spela tennis och få ivæg Pær till røntgen... jag vet inte hur det gick... men han kan sms:a med vænster hand i alla fall. Update: ett nytt sms sa tre sprickor i armen... hærligt! Ingen semester utan en olycka!

Vi hade lite tur som hamnade på senstralstasjonen kænde jag nu. Jag hade lite mail som jag var tvungen att slænga ivæg. Mest om vattenskidskolans fortsættning i næsta vecka. Kul kul...

Det mesta kan man skøta från mobilen men vissa grejer ær bara jobbiga nær 3G-tæckningen førsvinner før jæmnan.

måndag, juli 23

Är det det här som kallas monopol?


Johannes sliter sig i håret och vet inte vad han ska göra av sina pengar. Jag kom överraskande tvåa, en ny regel gav mig drygt 40', men det höll inte förbi Johannes kvarter :-(

söndag, juli 22

Kaffepaus


Är på väg till Rossö, men stannade i Ljungskile för att dricka kaffe. Det blev en vacker kaffepaus.

lördag, juli 21

Jag blir så trött!


Spegelblankt och sol, perfekta förutsättningar. Men startar båten? Nä! Har redan bytt rem till generatorn, kände mig stolt och motorn gick som en klocka. Nu sitter jag ensam, bråkar med några spydiga grabbar som vill åt bryggan, väntar på att Pontus ska komma med mat och hoppas att motorn ska gå igång sen så jag slipper simma in båten. Men imorgon drar jag till Strömstad, det blir bra!

Födelsedagsgrill

Therese firade sin födelsedag igår och jag lyckades ta ovanligt få bilder. Kanske för att det var väldigt trevliga människor där som var roligare att se direkt i ögonen vid konversation snarare än genom kameralinsen.

Ola och Maria är nöjda med livet... korven är färdiggrillad och uppäten.

Anna och Henrik lurar lite bakom det alkoholfria vinet

Vinet som tillhörde fru Lorentzson, här intensivt studerande en knasig kamera tillsammans med en Martin i småländsk högform.

Födelsedagsgrisen ser lycklig ut

Philippe och jag under filten... det blev lite kallt framåt småtimmarna innan vi åkte linbana.

onsdag, juli 18

Mycket sol, lite mobil

Jag har gjort det! Stängt av min telefon för inkommande samtal! Eller... några få utvalda får ringa. Men det är så skönt!!!

Bestämde med Sofia att vi skulle ses i Ålabodarna. Det var ungefär halvvägs för oss båda. Ett tag såg det ut som att jag skulle köra rakt in i molnbanken. Men det höll sig längre norrut hela tiden vilken var skönt.

Meningen var ju att vi skulle bada och bli lite solbrända på vår lilla utflykt. Bad blev det och solbrända blev vi. Tyvärr så blev inte mitt halsonda som startade i måndags bättre...

Jag avslutade dagen med en tur ute i Västra Hamnen med Annika. Hon drar till Tyskland imorgon och vi kommer inte ses på en vecka. Mycket som måste avklaras innan dess :)

...nu ska jag ta alla mediciner som huset har att erbjuda och proppa mig full. Sen sova.

På badäventyr


Vindarna tog mig och Super-Soffi till Ålabodarna. Många barndomsminnen!

tisdag, juli 17

En aning oborstad

Hälsade på Mårten i Falsterbo och hittade den här lurvtussen utanför surfshoppen. Han gillade inte tanken på att bli borstad... men inte heller tanken på fler fästingar i pälsen... så han stod och spanade och funderade innan han gick in igen och lät sig bli borstad.

måndag, juli 16

Cruiser Girl

Ingen ska få stjäla dig fina fina cykel!... sa Emma och ställde den i förrådet och låste den med två lås.

söndag, juli 15

En söndag i juli

Dagen började med dans på det här något slitna stället... men neonskylten stod sig ganska så bra mot gryningen när vi kom ut därifrån :)

Vaknade vid 10.30 och en timme senare var Annika och jag på kallis... där spenderades sen 4 sköna timmar i solen. Det blåste sydlig vind.... blev sugen på att åka wake.

Men istället drog jag ihop till grillning på musikkullen. Supermysigt!

Den rutiga Åhléns-filten finns snart i var mans hem.

I väntan på Plysch


Ja, då nöjer man sig med Slitage...

lördag, juli 14

Crocs

Varje gång jag går förbi ett ställ med de där gummitofflorna så förvrids mitt ansikte en aning och jag förundras över att de trots sitt utseende sitter på snart varje sommarsvensks fot. Men nu har ungdomstidningarna fattat galoppen och har med dem längst ner på sin lista över inne och ute-saker... dvs, de borde förbjudas.

Såg på tv häromdagen att en amerikansk mamma hade startat ett företag som nu dessutom har kontrakt med Crocs. Affärsidén? Små blommor och Musse Piggar och annat bling att pryda sina Crocs med genom att fästa dem i hålen. Som mamman sa: There's a lot of holes to fill!

fredag, juli 13

Slabbe-Maja


Om man inte vill ha mer passionsfrukt kan man lägga den där!

onsdag, juli 11

Grattis i efterskott!

I söndags fyllde min blogg ett år... under den tiden har den hunnit byta namn och utseende en gång. Får se vad som händer i framtiden :)

Car wash


Nu e den ren både på utsidan och insidan!

tisdag, juli 10

Plats för förvaring


Bara nån vecka efter att vi skaffat en bod nere vid bryggan brann den ner och vi har inte haft någonstans att förvara alla vattenskidgrejerna. Ett jäkla farande med all utrustning fram och tillbaka har det blivit.

Men nu håller Anders och hans kompis på att bygga en ny bod, Håkan bara inspekterar. Senare i veckan ska jag måla den i en fin färg som vi inte enats om än. Jag tycker blå :)

Nu har jag ätit och snackat skit med Kalle i några timmar. Mår mycket bättre än innan idag. Yay för en bra dag imorgon!

Like sand through the hourglass...

Jag är sjuk! Det är så förbannat långtråkigt att vara som en snigel som slemmar sig fram mellan toan och soffan. Men nu har jag bestämt att jag inte ska kräka nån mer gång för det är så äckligt på alla vis att man bör undvika det. Dessutom vill jag knapra lite alvedon för att få bort febern som kom i ett handslag.

Var fullt övertygad om att jag hade tvättid idag kl 12. Men den var igår kl 12 :(. Får nu använda mig av paniktvättstugan istället där en av maskinerna tydligen har pajat. Istället för en fin tid för 60° tvätt står det A43. Jag som hade en dröm om att all tvätt skulle lukta gott av mitt sedvanliga överdoserande av sköljmedel... icke... får se hur mycket jag hinner med idag. Är inte så snabb som sagt.

söndag, juli 8

Sista dagen med kidsen

Dålig kvalitet på bilderna!? Mmmmm, det blir lätt så när man måste ta ett steg tillbaka till K750i när den vanliga mobilen blir fuktskadad efter några dagars ösregn och föräldrar som ringer ständigt och inte ger sig förrän man svarar.

Kutz kan vara den krabat som synts mest på vattenskidskolan i år faktiskt. Men han är ganska charmig. Men han badar inte så mycket som krävs av en äkta Wienbergare. Robert och Emil är de största sjöodjur jag varit med om.

Allis, 12 veckor gammal, var dagens charmtroll dock. Så söt!!! Jag vill att hon ska vara min hund!

Tobbe tror att den gamla flotten är en divan.. resterna av den gamla flotten då. Den var inte så brukbar efter ovädret i torsdags. De som byggde upp den nya flotten idag är mina hjältar. Dessutom är frigoliten under ljusblå och bara tanken på det gör mig glad.

Pelle, mannen som höll på att förstöra min dag genom att försova sig och därmed bättra på mitt för dagen urusla morgonhumör. Men framåt 11 blev jag trött på mig själv och var tvungen att skratta. Vi firade att skolan och familjedagen var avklarad på Carib K. Snart kommer den nya drinklistan... men jag har nog redan testat allt som finns på den :).

fredag, juli 6

Det är fint väder!


Dag 2, jag har ordentliga regnkläder och gummistövlar!

torsdag, juli 5

Vattenskidskolan.. Nu kör vi!


Orkade inte sätta i linserna idag. Frågor på det? Jag är blötast just nu!

onsdag, juli 4

Kokt räka


Det finns mycket skit att hitta i filtret till vattenpumpen. Den här stackarn har blivit lite överhettad.

tisdag, juli 3

Ny förare på jouren

Namnet är inte bestämt än... vi kan kalla honom Pontus junior. 7 veckor gammal är han klubbens yngsta medlem... om ett par år den yngsta föraren på jouren kanske också.

Kalasvädret tittade fram och jag hade en 14-timmars dag på klubben. Yay!!! Hann in på Hemköp och handla lite mat innan de stängde, men oj vad vakten tittade ont på mig!

Ett blötdjur


Det klarnade upp och är nu kanonväder. Till och med en sliten vattenskidlärare vill åka. Ser ut och känner mig som en skogstok!

Alla upp från bryggan!


Trots kyla och gyttja är barnen glada och badar som tokar, många förkylningar nästa vecka. Men när familjen Svan hälsar på är det ingen som vågar bada längre!

söndag, juli 1

När Malmö sover ruset av sig

Vaknade kl 7 av att solen tittade in genom fönstret. Långt innan Malmö vaknat stack jag på promenad, hade inte lust att springa, det var så underbart i morgonvärmen i en söndagsslumrande stad.