måndag, juli 31

Fiskmozart


Idag fick jag ett sånt där trevligt sms från Tele 2 där de berättade hur mycket de tänker dra från mitt konto den 6 augusti. Det sms:et gjorde mig inte alls glad. Lite väl mycket bloggande via mobilen har mer än tredubblat min månadskostnad. Jag behöver inte påpeka att min månadskostnad brukar vara ganska hög ändå va?

Jaja... idag går nog den stressade knäppgöken på jobbet på semester i alla fall så då får jag lugn och ro när jag ska tjäna in de där pengarna igen :). Han skulle egentligen tagit semester redan i fredags men han anser sig själv vara oumbärlig och kan inte vara ifrån kontoret för länge. Det är mycket nu.

Jag gör klara framsteg i min golf. Det känns bra. Fast idag gick alla utslag 170m framåt och 80m åt vänster. Det gör mig inte glad. Istället kan man studera det minst sagt rika naturlivet som råder på banan. Igår hittade storebror en fin grön larv.

Idag körde jag förresten över en duva. Man tror alltid att de ska flytta på sig, man bromsar in.. visst, men man tror ändå att den ska flyga iväg. Inte den här duvan. Den satt i godan ro och stirrade åt ett annat håll när jag kom susandes förbi. Det slamrade till lite under bilen och så flög den åt vänster som en projektil tillsammans med ett moln av fjädrar. Jag tror inte att den kan flyga så snabbt av sig själv men jag vill gärna tro det ändå.

Dagens bästa skämt stod Kitty på P3 för:

Vad kallar man en musikalisk gädda?

Fiskmozart :)

Det var ingen som förstod det roliga i det riktigt och det var kanske det som var det roliga.

fredag, juli 28

Hos paret Axelsson


Schnajgel



Det är lite roligt ändå att Snigel skaffat en hussnigel :)

En livsnjutare!


onsdag, juli 26

Lill-Olas



Efter en helsvettig dag på jobbet åkte mamma och jag ut till Lill-Olas och badade. Superskönt i vattnet. Men tusan vad det blåste! Den vinden hade jag gärna haft under min golflektion kl 17 då solen stekte en ännu mer och tripsarna kliade på hela kroppen. Men nu sitter svingen där igen och järnklubborna fungerar som de ska.

Men i Borstahusen har jag nog inte varit och badat på 10 år. Stället har utseendemässigt inte förändrats märkvärt. Men man pratar inte samma språk som jag längre i Landskrona. Det känns märkligt.

tisdag, juli 25

Fan... jag hade rätt!

Ibland vill man inte har rätt! Till exempel inte i P3s statistiktävling när det korrekta svaret är nåt äckligt. Dagens fyll-i-meningen var "Var tredje svensk struntar i att...".

Jag gissade "tvättar inte händerna när de varit på toa". Så hade jag rätt! IIIOOOOOUUUUHHHH!

Naturligtvis var övervägande andelen män. Det finns inga andra varelser som tycker att det är ok att springa omkring med en massa hår på ryggen (Carson: It's like growing a fur on your back), otrimmade och skitiga om fingrarna.

Nä, det är då jag inser att det finns en anledning till att Loranga-Gudrun finns :)

Hmmmm...

Får man lov att tycka att Blogger beter sig knasigt? Av någon anledning när jag kollar på min blog i IE så ligger min profil och mina länkar allra längst ner. Kollar jag i firefox eller safari ser det ut som det ska. Nä, jag har inte ändrat nåt :)

Idag är det min storebrors födelsedag. Grattis grattis :). Jag har inte köpt nån prelusent... än. Men solen skiner och det är en bra dag så det får kanske räcka :P


måndag, juli 24

Läcka... del II

Jaha, så har man då ringt till ordföranden och vice ordföranden i föreningen men ingen är hemma. Purket eftersom jag har behov av att fixa detta NU!

Fick numret till fastighetsskötaren så de har jag pratat med nu. De ska skicka nån att kolla på det.

Den som tror att det här bara handlar om en liten packning i röret har så fel! Tack, den skulle jag utan problem fixa själv. Det är avloppet från vasken som är paj så när jag spolar vatten kommer det upp genom klinkergolvet. Vill inte veta hur det ser ut neråt men jag hoppas att fuktspärren är ordentligt lagd. Hursomhelst måste golvet brytas upp för att överhuvudtaget kunna se var det läcker och fixa det.

Behöver hela golvet brytas upp så har jag inte nya klinkerplattor till det. Men några stycken har jag. Hoppas att det räcker...

Läcka...

Sitter och väntar på att mitt försäkringsbolag ska ringa upp mig. Orkade inte sitta i kö och vänta när jag ringde. Jag har fått en läcka i badrummet :(. Semispännande känner jag just nu. Har inte ringt föreningens ordförande än men ska göra det efter 9. Det får vara en ok tid även om han råkar ha semester!

Blev jättesen till jobbet idag pga det här och nu får jag ingenting gjort ändå för jag tänker bara på hur jag ska fixa detta.

Satte mig i bilen i alla fall och slog på radion. Bestämde att den första låten de spelar ska bli dagens låt. Tyvärr blev det Paris Hiltons senaste alster. Kommer inte ihåg vad den heter... nåt med Stars are blind. Inte bra hur som helst. Men dagens låt lik förbannat.

Nu ringde de från försäkringsbolaget och det är min kära bostadsförening som ska stå för fixandet av läckan. Gött :)

söndag, juli 23

Mitt arma huvud...

Klockan är efter 17 och ändå så mår lilla jag som en rutten utter.

Hamnade på Etage igår efter en sväng på Victor's och Plysch. Vad vi skulle på Etage att göra vet jag fortfarande inte. Känner mig anti hela stället. Det har inte ens med att mina ögon blev scary att göra heller. Men det var på grund av det som jag tog det kloka beslutet att förbättra stämningen genom att dricka shots. 04.20 är det en skitkorkad idé.

Vaknade 10.49 idag, minst sagt lurig i luvan fortfarande. Men kl 11 bjöd Ludde på frukost i trädgården så jag masade mig in i duschen och blev faktiskt lite fräschare. Resten av dagen har spenderats växlande i trädgården på en filt sovandes eller halvsegandes nere i västra hamnen. Skulle tänkt på barnen i Afrika, då hade jag kanske fått ner mer av pastasalladen.

Var förresten en sväng ute i Hylliekroken också. De har lyckats få in en vänsterklubba som jag provade lite försiktigt. Kalle fick slå lite också. Han får själv bestämma hur han tyckte att det gick. Men han är ordentlig och spelar med vänsterklubbor han också :)

Nu ska jag diska undan gårdagens grillfest... orkar inte!

Eeeeeeh!


Mina linser beter sig minst sagt intressant! Här trodde man att man var världens hottaste så är man den mest freaky personen man mött på länge!!!

torsdag, juli 20

Smajl!

Efter att ha gått och nynnat hela dagen (mest i huvudet) på den enda raden "I wish I was a punkrocker" för att jag inte kunde mer kan jag nu lägga en massa textrader till mitt nynnande. Känns bra!

Låten är väl inte världens bästa men man blir på bra humör av den. Just nu har jag den i alla de tre versioner som iTunes erbjöd. Originalet är bäst. Får lägga över den på min iPod så att den kan bli morgondagens visa också. Hinner inte lyssna mig trött på den ikväll.

Kan konstatera att jag inte är född försent för att vara en punk rocker! Men jag kanske inte brydde mig så mycket under mitt första levnadsår...

Stackars liten...


Min golfkarriär har inte direkt tagit den fart jag hade hoppats på. Igår låg jag mest aldrig på fairway. Slog bort två bollar i vattnet. På fjärde hålet lyckades jag skrämma livet ur en andfamilj. Den sista lilla dunbollen förstod inte riktigt vad som hände men när han väl såg mamma igen simmade han det fortaste han kunde under konstant vrålpip. Hurra för mig!

Dagens visa

Någon som minns de där små barnen i röda tröjor som stod och sjöng barnvisor i tv när vi var små? Minns i alla fall att jag inte var tillräckligt gammal för att tycka att de var söta när de sjöng fel, tyckte det var dåligt och på MITT dagis var det minsann andra toner, vi skulle hellre vara på tv i röda tröjor.

Jaja, har gett upp kändiskarriären...

Dagens visa är "I wish I was a punkrocker" med Sandi Thom. Kan inte satsa på att radio tillfredsställer mitt behov av att lyssna på denna låten idag, de gjorde ju det med Nick Lachey med råge igår, så jag får väl leta upp den på iTunes när jag kommer hem.

onsdag, juli 19

Hoppetihoppetihopp


Jaja, att grannen fixar i sin trädgård innebär i alla fall att det just nu står en gigantisk studsmatta i vår trädgård. Hade varit roligare om nästa granne hade haft pool, då hade man kanske kunnat hoppa långt...

Hmmm...



Mina föräldrars granne ska lägga jordvärme i gräsmattan... men vågar man verkligen anlita en grävgubbe med Övningskörningsskylt?? Får man det kasnke billigare, precis som när en elev ska försöka klippa frisyr? Är det tillåtet att han i efterhand säger Oj! Jag grävde fel!

A perfect day...


It's a perfect day... feed animals in the zoo...

Har ni vågat kika ut genom fönstret än idag?? Det är en strålande sol och klarblå himmel. Jag kan avslöja att himlen var väldigt fin redan kl 6 men solen stod inte riktigt lika högt. Varför det är så kan vi ta under nästa lektion. Nu hade vi pH-skalan igår, kan inte mata med för mycket på en gång.

Idag är en tokbra dag. Plain and simple. Det som gjort den ännu bättre är att jag kom från rätt håll i Svalövs största rondell (man kan ta den för ett väggupp ändå) och därmed undgick fortkörningsböter. Gud så skönt... högen med parkeringsböter räcker tack.

Dagens låt kommer att vara What's left of me med Nick Lachey. Ni vet han som var gift med Jessica Simpson men sen kunde de inte enas om vilken hund de skulle ha och så kan man INTE ha det. Jaja, det är inte jag som bestämt att det är dagens låt men det känns som att det är det ändå. Tycka vad man vill om den smörsångaren till pågasnöre.

tisdag, juli 18

Drosophila Melanogaster


Det är lättare att säga bananfluga...

Har spenderat några minuter för att hitta varifrån den förbaskade lilla skiten kommer. Har alltid trott att den bara kom hem till den som har en massa gammal disk eller frukt framme. På nätet säger alla likadant också. Men jag vet att den nu även gillar en massa torra trista saker som crostini. Hittade en liten bananfluga hemma och blev upprörd. Det känns ÄCKLIGT!

Fördelen med att de är så små är att de dör på ca en millisekund om man sprayar med Radar på dem. En flugsmälla, om jag nu hade ägt en sådan, hade hjälpt föga. Ett annat bra knep för den som får in lite mer än en fluga i lägenheten är att ställa fram ett glas med balsamvinäger. De drunknar direkt i det. HA!

Behöver jag tala om att man inte kan ha en massa annan disk kvar för att det ska funka?!

Angående städning...



Jag har kommit på mig själv med att alltid städa min lägenhet i samma ordning. Först badrummet, därefter plockar jag undan i resten av lägenheten så att jag kan damma ordentligt, dammsuga och torka golven, sist tar jag köket.

Men jag vet egentligen inte om detta är den ultimata ordningen... det har bara blivit så och på nåt sätt så vet jag att när jag kommit till det sista momentet så har jag inte glömt något. Jag dammar naturligtvis i en viss ordning också.

Idag blev jag irriterad på en fluga som hittat in i köket. Eftersom jag då var där så började jag städa där och nu är allting upp och ner. Jag kom liksom av mig i städningen för jag är van vid att det ska vara snyggt överallt annars vid det här laget... hmmm. Men jag får väl se det som att jag börjar städa nu då och har ett ovanligt rent kök när jag kommer mot slutet av städproceduren. Dessutom kan jag se en viss glädje i att få använda min nya badrumsspray med pH 2 (det är tydligen ganska högt*) som tar bort alla kalkfläckar från duschglaset. Det är så trevligt att kunna se de 30 cm utanför duschen in i nästa vägg när man duschar :).

*En tjej med mindre extensiva kemikunskaper klämde detta uttalande om produkten. Jag lovar att jag på ett mycket fint sätt påpekade att pH 7 är neutralt.

Räddningen


Efter att ha spelat uslare än uslast och dessutom blivit ofantligt irriterad på pappa, eller snarare hans korkade kommentarer, så lämnade jag resolut golfbanan lite smått svärande för mig själv. Fortfarande upprörd körde jag hemåt och kom då förbi Pressbyrån. Kände ett plötsligt chokladsug. Jag är tjej så jag behöver inte förklara det närmre. Men vilken chokladbit var jag sugen på? Daim... nä, det sätter sig bara i tänderna... men det är ganska gott ändå. Hmmm, vanlig choklad då? Nä... trist.

Men vad faller min blick på direkt i chokladhyllan!? Mjölkchoklad med Daim! Hurra va gott! Fastnar inte så mycket i tänderna och dessutom har det en fantastiskt förmåga att plocka ner dåligt humör med en rak höger. Idag vaknade jag med ett leende :).

måndag, juli 17

Längtan till landet...

Det var en ytterst trött Emma som försiktigt tittade fram under täcket imorse. Klockan var bara 05.30 och jag önskar att jag hade kunnat sova längre. Men ack nej.

Efter att ha jobbat hela helgen och däremellan envisats med att inte sova ordentligt utan vara ute och slarva halva nätterna så känner man sig en aning sliten. Ska ta igen det ikväll. Ska inte tillbaka till stan utan stannar låååååångt ute på landet. Här går man och lägger sig kl 20 så man orkar gå upp med tuppen och mjölka kossorna och lägga locket på brunnen och allt det där andra som man gör varje morgon på landet.

Men just nu mår jag ganska bra. Min snälla mamma bjöd på lunch i parken utanför kontoret. Men jag måste sluta dricka Ramlösa och all annan dricka med en massa kolsyra. Hela kroppen blir som en stor kolsyrebubbla som inte riktigt vet var den ska bli av. Det enda den vet är att den går sönder om man petar för mycket på den. Måste fråga Hans hur jag egentligen gjorde för att dricka de där ohemula mängderna cider... jag har glömt.

torsdag, juli 13

Lycka!

Ibland kan man sitta och göra ingenting, kanske till och med ha en aning tråkigt. Så kommer man på att det finns ett album som man ännu inte laddat ner. Från iTunes då naturligtvis.

Idag var det Regina Spektors nya "Begin to hope" som ännu inte hamnat i mitt musikbibliotek. Men nu ligger det där och från första sekunden man spelar det så blir man jätteglad, man kan inte låta bli att le, det gör ont i ansiktet att inte le om ni förstår.

Så om ni har någorlunda anständig musiksmak så ser ni till att skaffa detta album och lyssnar en massa på låten Samson och ganska mycket på Fidelity. Det är förövrigt den som P3 kommer spela en hel del när de inte tvingas spela all annan skräpmusik som ska in på diverse sommartoppar.

Känner ni er fortfarande osäkra kan ni titta in på www.reginaspektor.com där kan ni lyssna på de flesta av hennes låtar.

Min sommarflirt...


Jag är kär!!!
Den här sommaren tillåter jag mig själv att ha två sommarflirtar. Den första heter Peter och den andra heter Big Bertha Heavenwood 4H.

Peter jobbar på Dormy. Han är vänsterspelare. Han håller just nu på att fixa ett bredare sortiment vänsterklubbor för damer. Need I say more?

Flirt nr 2 skulle kanske egentligen inte vara en flirt. Helst skulle jag vilja vara kvinnan bakom denna fantastiska lilla tingest som kallas hybridklubba. Den är så bra så man kan gråta, det måste vara en kvinna som kom på den . Den kommer lösa alla mina problem med för låg bollbana där bollen sen rullar åt helvete när den landar. Högre bollar, lång carry, lite rull. Me likes!

Beachvolley i motljus


Förutom alla en miljon flugor så var det ganska skönt på stranden igår...

onsdag, juli 12

Sen? Javisst!!


Det är bara när man är sen på morgonen som man får både en långsam buss framför sig och tåget i Billeberga tar evigheter...

När de dessutom spelade sommarplåga nr 2 (ja förutom Veronica Dimaggio då) låten Glassigt, då fick jag stänga av radion. Nån mer än jag som tycker den är enerverande??

tisdag, juli 11

Besvikelse...

Ååååh! Vilken enorm besvikelse! Stod ute på driving rangen i Svalöv och lekte lite när det började regna. Bestämde mig för att dra till Hylliekroken och testa lite klubbor istället, där är ju ändå tak. Gissa hur många vänsterklubbor för damer de hade... 0 (noll)!!!

Kunde förvisso slå med mammas högerklubbor men det känns ju inte alls rätt så jag tänker inte ändra på mig. Därför vill jag slå ett slag för alla kvinnliga vänsterspelare i det här landet... jag hävdar att det är ett manligt drag vi har så därför har vi potential att bli mycket bättre spelare än alla andra. I alla fall kan vi slå längre ;)

Stopp i avloppet

I morse fick jag stopp i vasken i badrummet. Orsaken var fjärilarnas fula ankunge... en STOR mal. Den var jätteäcklig. Fick in den i lägenheten redan igår kväll men då orkade jag inte göra nåt åt den. När den sen envisades med att försöka samsas med mig i badrummet imorse sa jag stopp och belägg, tog fram Radarn (insektsmedlet då) och sprayade skitmycket. Jag kunde inte vara i badrummet längre men inte fasiken dog herr Mal för det! När jag sen började få bråttom och behövde komma in i badrummet så tvingade jag ner honom med ännu mer Radar i vasken. Jag tänkte ju inte ta i honom så jag spolade ner honom. Då blev det stopp i röret :(. Skulle inte förvåna mig om den jäveln lever och kommer sitta på vaskkanten och le hånfullt när jag kommer hem.

Årets sämsta sommarlåtar är för övrigt alla låtar med Veronica DiMaggio. Hennes imbecilla texter och äckliga röst bara letar sig in och gömmer sig bakom hörselsnäckan och för ett fasligt väsen. Man blir galen! Ge mig en bättre komplementlåt!!!

söndag, juli 9

Felvänt...

Ja, jag vet att bilderna är på fel håll där men jag orkar inte vända dem. Ni får tänka er hur snygga vi var. Sen glömde jag skriva att Maria var med också. Det är hon som har snyggast åkstil även om hon nu denna gången ligger ner i bilden.

Nu är det VM-final! :)

Vattenskidor med Vesta








Förra måndagen var ju då Vesta och åkte vattenskidor. Ni tjejer som missade detta tillfälle... synd om er! Superväder, hur roligt som helst och eftersom vi inte var så många kunde vi åka hur länge som helst! Men skärpning till nästa år!!!

De tappra var förresten jag, Emma T, Kikki och Tessan så klart.

I suck!


I suck!
Originally uploaded by Emma Engwall.


Ser ni alla bollar 3 meter från utslaget?? Det är förvisso inte mina bollar utan de tillhör en 5-åring. Men man skulle lätt kunna tro att det var jag som slagit dem. Hade kommit längre om jag fått kasta ut bollarna tror jag. I alla fall om jag fått stå på en peg så jag kommer upp en bit.

Min trevliga arbetsplats


Min trevliga arbetsplats
Originally uploaded by Emma Engwall.


Vill man åka med denna hissen?

Uuuuuääääääääh!

Jag blir prickig snart. Förbannade skittelefon!!! :(

Har alltid kunnat maila bilder från mobilen innan men har inte direkt haft nån anledning. Men nu när jag verkligen vill det så fungerar det inte längre. "Meddelandet gick inte att skicka". Hatar jag de orden just nu eller?!

Är alla inställningar rätt då? Inte fasiken vet jag! Jag har inte ändrat nåt om ni undrar över det. Det funkar att skicka mail med bara text. Skräp och fan e vad det e.

Ett problem borta och ett nytt skapat

Ja, jag lyckades ju ändra så att det blev rätt grön färg till slut. Det var bara Safari som fjantade sig. Men nu har jag ett annat problem. Jag kan inte skicka mina bilder direkt från mobilen. Har inte riktigt förstått vad problemet är än men det kanske ger sig...

Nu ska jag lyssna lite på Lisa Miskovsky. Men egentligen är det Wendy McNeill som är den coolaste just nu. Hon får dragspel att bli det tuffaste instrumentet. Fatta hur mycket attityd man måste ha för att klara det!!!

Storkatt...


...är helt klart den coolaste katten. Man kan lätt tro att han svalt en motorcykel för han är stor och stark, samt har en omisskännlig makrillandedräkt och giraffhals efter mer mat.

Å fan va ju det...


ja, att båten pajade alltså... för det var ganska trevligt väder när det väl slutat regna. Alldeles vindstilla och lika varmt i luften som i vattnet... nästan.

Banan


Tanken var att vi skulle åka bananbåt idag... det såg bra ut ett tag men sen gick både bananbåten och den riktiga båten sönder. Så det blidde bara en amatörmässig check av motorn (hrmm, jag kanske skulle koncentrerat mig på vissa lektioner i skolan) och sen bogsering.

lördag, juli 8

Vattenskidor...


Nä, det blir ingen bild på mig än... det blir istället på personen som kör båten och som har mage att kalla mig räka eller säga att jag gör Hitler-hälsning när jag åker. Det gör jag inte alls! Jag har bara väldigt böjliga leder... fniss.

Kommer snart en snajdig bild på mig när jag åker wakeboard :)

Bra start...


Nog är min blogg grön alltid men jag vill ha en annan som är en finare grön men det går inte! :(